Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram zaostruje merila glede objavljanja nekaterih vsebin

29.10.2019

Instagram je v mesecu oktobru spremenil pravila glede vsebin, ki jih lahko uporabniki objavljajo. Zaostrili so pravila objavljanja vsebin, ki so povezane s samomorilnostjo in samopoškodovanjem. Ne dopuščajo več objavljanja vsebin, ki domišljijsko prikazujejo samopoškodovanje ali samomore, kot so risbe, memi, vsebine iz filmov ali stripov ipd. Prav tako bodo odstranili vse objave, ki lahko kakorkoli neposredno ali posredno spodbuja k samomorom in samopoškodovanju.

Za spremembo so se odločili, ker so ugotovili, da številni, predvsem mladi, na družabnih omrežjih iščejo pomoč, kadar se znajdejo v težavah. Vsebine, ki spodbujajo ali prikazujejo samopoškodovanje ali samomore, lahko nekatere »porinejo čez rob,« zato Instagram takšnih vsebin ne dopušča. Razvijajo tehnologije, ki omogočajo prepoznavanje uporabnikov v težavah in jim skušajo pomagati z različnimi vsebinami in informacijami o organizacijah, ki nudijo pomoč.

Vir: Instagram, 27.10.2019

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.