Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Izbris poslanega sporočila na Messengerju

28.2.2019

Facebook uvaja možnost izbrisa poslanega sporočila na Messengerju, funkcija pa je sedaj na voljo po vsem svetu. Možnost sicer ni časovno neomejena, po tem ko pošljemo sporočilo, imamo 10 minut časa, da ga izbrišemo. To lahko storimo na mobilni aplikaciji Messenger in pri uporabi Messengerja prek spletnega mesta Facebook.

Možnost izbrisa poslanega sporočila prek Messengerja je bila uvedena konec leta 2018, a je bila na voljo le v nekaj državah. Sedaj je ta funkcija dostopna povsod. Kako lahko to storimo?

Ko pošljemo sporočilo, ki ga nismo želeli, kliknemo nanj z dolgim pritiskom. Pojavi se nam možnost »Remove«. Messenger nas bo vprašal ali želimo odstraniti za vse (Remove for everyone) ali odstraniti samo za nas (Remove for you). Slednja izbira odstrani samo sporočilo v našem pogledu pogovora, medtem ko bo možnost »Remove for everyone« odstranila sporočilo iz pogovora za vse prejemnike. Prejemniki bodo obveščeni, da je bilo sporočilo izbrisano, časa pa imamo 10 minut po tem, ko smo sporočilo poslali. Funkcija je na voljo tudi pri uporabi Messengerja prek spletnega mesta Facebook. Namesto daljšega pritiska na poslano sporočilo kliknemo ikono treh pik poleg sporočila, nato pa še »Remove«.

Vir: CNET, 5.2.2019 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.