Izobraževalni seminar za šole - Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj

18.12.2017

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI ob dnevu varne rabe interneta 2018 pripravljamo brezplačni izobraževalni seminar za šole (ravnatelje, pomočnike ravnateljev, učitelje, šolske svetovalne delavce) z naslovom »Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj«, ki bo 6. februarja 2018 od 10:00 do 15:45 potekal v Dvorani A na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani (Dimičeva 13).

Sodobna internetna tehnologija je del našega življenja. Z njenim pojavom so v naša življenja vstopila različna nova tveganja in pasti, s katerimi se moramo vsakodnevno spopadati. Otroci in najstniki so jim še posebej izpostavljeni, ker ne znajo prepoznavati nevarnosti in se ne zavedajo širine možnih posledic, pri tem pa vse preveč zaupajo informacijam, ki jih prejemajo preko različnih medijev.

Predavatelji na seminarju bodo postregli s pregledom najnovejših vsebinskih tveganj in pasti, s katerimi se srečujemo pri uporabi internetnih tehnologij v šoli, pa tudi izven nje in z možnimi oblikami preventive. Pomemben poudarek bo podan tudi vplivu medijev na mlade, predvsem z vidika tveganih vedenj, ki jih spodbujajo. 

V okviru seminarja bodo izvedene naslednje predstavitve:

  • Medijski vpliv na zdravje otrok in mladih - dr. Andrej Kovačič, Fakulteta za medije
  • Aktualna družabna omrežja med slovenskimi otroki in mladostniki ter pregled evropskih trendov - Marko Puschner, Safe.si, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede
  • Vloga medijev in interneta pri samopoškodovalnem ter samomorilnem vedenju mladih - Tina Podlogar, UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora
  • Pregled aktualnih incidentov s področja rabe tehnologij v šolah med učenci in dijaki in kako šole to rešujejo - Maja Vreča, Zavod Arnes in Safe.si
  • Dejavnosti MIZŠ na področju informatizacije izobraževanja v 2017/18 - mag. Borut Čampelj, MIZŠ
  • Aktualne spletne prevare in incidenti, ki ciljajo zaposlene na šolah - Nataša Klenovšek Arh, SI-CERT
  • Novosti na področju zakonodaje/šolskih politik - dr. Benjamin Lesjak, IPRID in Safe.si

Podroben opis predavanj >>

Dogodek bo moderirala Tanja Novaković, Zavod MISSS in Safe.si.

Program dogodka in opisi predavanj so v priponki.

Registracija na dogodek je zaključena.

Spremljanje dogodka v živo preko spleta 

Zaradi velikega zanimanja vsem, ki ste zainteresirani, omogočamo tudi ogled dogodka v živo preko spleta. Dogodek in prenos v živo se bo začel 6. februarja 2018, ob 10.00.

Projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija INEA pri Evropski komisiji (prek Instrumenta za povezovanje Evrope) in Ministrstvo za javno upravo.

Izvedbo dogodka omogoča Gospodarska zbornica Slovenije.

PriponkaVelikost
PDF icon Program dogodka in opisi predavanj3.97 MB

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV