Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Kako izklopiti pojavljanje naših fotografij v Googlovih oglasih?

23.5.2014

Google je napovedal, da bo začel uporabljati podatke z Googlovih računov za potrebe oglaševanja, kar marsikaterega uporabnika seveda moti. Z nekaj preprostimi koraki, ki so opisani spodaj, pa lahko to izklopite. Google sicer ne prikazuje dejanj mladoletnih uporabnikov, zato ta ne bodo prikazana v priporočilih v skupni rabi v oglasih in drugje.

Google se je za tovrsten način oglaševanja odločil, ker želi vsem uporabnikom, ki so med seboj povezani, dati najbolj uporabne informacije. Po mnenju Googla so to ravno informacije prijateljev oziroma znancev. Prav zato so se odločili, da lahko naši prijatelji, sorodniki in znanci vidijo naša imena in fotografijo profila ter vsebino, "kot so mnenja, ki jih delite z drugimi ali oglasi, ki jih označite s +1". Ker je to za marsikoga moteče in nesprejemljivo, lahko to enostavno izklopite le z nekaj koraki.

  1. Vpišite se v svoj Google+ račun.
  2. Pojdite v Nastavitve in nato kliknite "uredi" pri Priporočila v skupni rabi.

 

  1. Odpre se vam novo okno, kjer na dnu strani odstranite kljukico, spremembo pa shranite.

Z izklopom se vaše ime in fotografija profila ne bosta več prikazovala v navedenem oglasu za npr. vašo priljubljeno trgovino. Sprememba teh nastavitev se sicer nanaša samo na uporabo vaših podatkov v oglasih, ne vpliva pa na spremembe drugje, na primer v trgovini Google Play.

Vir: Planet Siol.net, Foto: Wikimedia Commons.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.