Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Kako odvisni smo od telefonov?

6.5.2015

Poleg ključev in denarnice se brez mobilnega telefona le s težavo odpravimo od doma. Postali so naši osebni pomočniki, ki nas spremljajo vsepovsod.

Številke, ki se vrtijo okoli uporabe naših mobilnih naprav, so prav zastrašujoče. Od januarja 2014 je kar 90 % Američanov imelo mobilni telefon, vključno z neverjetnimi 98 % 18 do 29-letnikov, ki so najbolj robustna skupina uporabnikov pametnih telefonov. Te statistike postanejo še pomembnejše, če pomislimo, kako svoje mobilnike uporabljamo kot družba.

V spodnji galeriji si lahko pogledate zanimiva dejstva o uporabi mobilnih telefonov (kje, kdaj in s kakšnim namenom).

 

VIR: Mashable

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.