Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Kako smo se imeli na Otroškem bazarju?

24.9.2015

Tudi letos smo se udeležili Otroškega bazarja, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Med 18. in 20. septembrom smo na naši stojnici zbirali pozitivne digitalne odtise, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji. Tu je nekaj »odtisov«, ki so jih pustili otroci in si jih je vredno zapomniti.

  • »Ne smemo biti nestrpni.«
  • »Ne vdiramo drugim v splet.«
  • »Ne žalimo se med seboj.«
  • »Dobro premislim, preden objavim.«

Poleg dobrih nasvetov, ki so jih zapisali otroci, smo na stojnici delili različna gradiva o varni rabi interneta in mobilnih naprav, tako za otroke kot tudi starše. Razdelili smo več kot 800 priročnikov z nasveti za varno rabo interneta za starše, 400 vodičev za starše o storitvi Instagram ter več kot 400 paketov gradiv za otroke (puzzle, nalepke, origamije), Z najmlajšimi smo barvali like iz risank Ovce.sk, ki se tudi same spopadajo z izzivi spleta in novih tehnologij. Nekoliko starejši otroci pa so lahko s pomočjo naših testov preverili svoje poznavanje spletnega bontona in ali je njihova uporaba mobilnega telefona in spleta še pod kontrolo ali že meji na zasvojenost.

Če ste nas slučajno zamudili, si lahko gradiva ogledate in prenesete tukaj

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.