Konferenca o spreminjanju odnosa mladih do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti

4.11.2021

V torek, 9. novembra 2021, bo potekala spletna konferenca CYBERSAFE o spreminjanju odnosa najstnikov do spletnega nasilja nad ženskami in dekleti. Na konferenci bodo predstavljene glavne ugotovitve in rezultati projekta CYBERSAFE, vključno s spletnim orodjem CYBERSAFE, ki je namenjeno učencem in učiteljem za obravnavo spletnega nasilja nad dekleti.

Na temo spletnega nasilja med mladimi, naslavljanja, obravnave in preprečevanja le-tega, bo organizirana panelna razprava s strokovnjaki iz sodelujočih držav.

Projekt CYBERSAFE se je izvajal med decembrom 2018 in majem 2021. Sofinancirala ga je Evropska komisija preko programa DG JUST / REC. V projektu je sodelovalo 9 partnerjev iz 8 evropskih držav: Grčija, Nizozemska, Danska, Estonija, Avstrija, Italija, Velika Britanija in Slovenija.

Projekt spodbuja zdrave odnose in enakost spolov na spletu, pri čemer se osredotoča na spletno nasilje nad ženskami in dekleti. K problematiki pristopa s pripravo izobraževalnih orodij (delavnice in spletno orodje), ki so namenjena izvedbam v šolah in drugih izobraževalnih institucijah.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV