Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Na WhatsApp je sedaj mogoče sporočilo posredovati le petim uporabnikom

31.1.2019

Ker se WhatsApp bojuje proti širjenju lažnih informacij prek svoje platforme, od 21. januarja dalje uporabniki po vsem svetu ne morejo več posredovati istega sporočila dvajsetim drugim uporabnikom, ampak le petim. Posodobitev so najprej prejeli uporabniki naprav informacijskega sistema Android, sledijo pa jim uporabniki sistema iOS.

Prej so lahko uporabniki aplikacije WhatsApp posredovali sporočilo dvajsetim posameznikom ali skupinam. Sedaj pa WhatsApp to možnost omejuje na pet. Novost je del širitve ukrepa, ki ga je julija uvedel WhatsApp v Indiji, potem ko je širjenje lažnih govoric pripeljalo celo do poskusov linča.

WhatsApp poskuša najti načine za zaustavitev širjenja lažnih novic, napačnih informacij, lažnih fotografij, videoposnetkov brez konteksta in zvočnih prevar. S to posodobitvijo krepi svoj boj, novost pa velja za uporabnike po celem svetu, tako za uporabnike sistema Android, ki so posodobitev dobili prvi, kot tudi za uporabnike sistema iOS.

Vir: Reuters, 21.1.2019 

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.