Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Na WhatsAppu lahko sedaj sami izberemo, kdo nas bo dodal v skupine

23.4.2019

WhatsApp je uvedel novo možnost urejanja zasebnosti, in sicer zdaj uporabniki sami izberemo, kdo nas lahko doda v skupine. V nastavitvah lahko izberemo možnosti »Vsi«, »Moji stiki« ali »Nihče«. Uporabniki lahko sprejmemo ali zavrnemo vabila, ki jih prejmemo prek neposrednih sporočil v roku treh dni. Ta novost bo močno otežila širjenje škodljivih vsebin. 

WhatsApp uvaja novost glede zasebnosti uporabnikov. V nastavitvah lahko izberemo, kdo nas sme samodejno dodati v skupino. Pred tem nas je lahko vsak dodal v skupine, tudi nekdo, ki ni bil med našimi stiki. Lahko izberemo možnost »Vsi«. Če pa izberemo možnost »Moji stiki« to pomeni, da nas lahko samo stiki dodajo v skupine. Če izberemo »Nihče« nas mora vsak povabiti v skupino prek neposrednega sporočila. Vsaki skupini, v katero smo povabljeni, pa moramo odobriti svojo pridružitev. V roku 72 ur lahko sedaj vabila sprejmemo ali zavrnemo.

Vir: Mashable, 3.4.2019 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.