Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Nadzorovanje otrokovih aktivnosti na Facebooku

20.6.2013

Raziskava, ki jo je izvedel Annenberg Center for the Digital Future at the University of Southern California, je pokazala, da 70% staršev nadzoruje otrokove aktivnosti na socialnem omrežju Facebook. Kar 46% staršev pozna otrokova gesla.

Vendar pa še vedno obstaja 30% staršev, ki ne nadzoruje otrokovih aktivnosti. Kot razlog so navedli, ali da zaupajo svojemu otroku, ali da bi z nadzorovanjem pokazali, da otroku ne zaupajo.

9% staršev, ki ne nadzoruje svojih otrok, tudi ne zna uporabljati socialnih omrežij, 7% pa jih trdi, da nima časa.

V anketi so tudi spraševali starše, katera leta se jim zdijo primerna, da otrok dobi svoj mobilni telefon ali račun na Facebooku. Otrok naj bi svoj prvi mobilni telefon dobil pri 13 letih, Facebook račun pa pri 15.

Ugotovitve so del 2013 Digital Future Project, najdaljše študije, ki proučuje poglede in vedenja internetnih uporabnikov in neuporabnikov

 

Vir in foto: Inquirer.net, 13.6.2013

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.