Netko za otrokom najprijaznejšo spletno vsebino je dobila Moja-matematika.si

7.11.2013

Letošnjo nagrado netko v kategoriji najbolj prijazna spletna vsebina za otroke smo v torek v sodelovanju z GZS podelili Spletni založbi Zvonka Kos s.p. za spletno stran moja matematika.si.

Moja matematika je spletna vadnica, nadgradnja tiskanih različic, ki bogato izkorišča interaktivni in kreativni potencial spleta. Je uporabna s pregledno navigacijsko strukturo, otrokom pa približa matematiko na igriv in všečen način. Otroke motivira tudi tako, da vključuje element tekmovalnosti. Omogoča vadbo matematike, testiranje znanja in pregled nad doseganjem učnih ciljev. Vzpodbuja pozitivno in izobraževalno rabo spleta. Dizajn in vizualni elementi so primerni in privlačni za ciljno skupino osnovnošolcev.

Moja matematika se bo tako potegovala še za Evropsko nagrado odličnosti za otrokom prijazne spletne vsebine, ki jo razpisujeta Evropska komisija in Insafe. Več na:http://www.bestcontentaward.eu/.

Žirija v sestavi Saša Eržen (piska), Marko Puschner (Preslica) in Ajda Petek (Safe.si) je med prijavljenimi spletnimi stranmi izbrala tri finaliste:

  • Moja matematika.si
  • Grini.si
  • cevko.si/rimskaemona

Nagrado netko že petnajstič podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju s točko osveščanja o varni rabi interneta  SAFE.SI. Nagrada se podeljuje podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih digitalnih projektov.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV