Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Nova britanska aplikacija za ozaveščanje posledic glasbenega piratstva

11.2.2014

Na voljo je nova aplikacija, ki skuša izpostaviti problem glasbenega piratstva in izobraziti o negativnih učinkih nezakonitega prenosa glasbe za umetnike.

Music Inc, kot se imenuje aplikacija, omogoča uporabnikom, da prevzamejo vlogo vodenja nove glasbene skupine s funkcijami, kot so izbira obetavnega izvajalca, grajenje njegove javne podobe, pisanje skladb iz seznama piscev glasbe, producentov in studijskih tehnikov, ter vzdrževanje dobičkonosnosti od prodaje pesmi (število predvajanj na radiu, prenosov pesmi in streaming) v boju z izgubljenimi prihodki zaradi piratstva.

Aplikacijo so v sodelovanju razvili UK Music, britanski Urad za intelektualno lastnino in Aardman Animations. V zadnjem času je bilo glavno orožje v vojni proti glasbenemu piratstvu blokiranje spletnih strani. Neposredna poštna kampanja vlade v VB, katere namen bo izobraževanje »piratov« o zakonitih alternativah prenosa glasbe, se medtem še ni začela, domnevno zaradi pravnih vprašanj.

Jo Dipple, izvršna direktorica UK Music je za BBC dejala: »Naš cilj je, da bi mladim ljubiteljem glasbe prikazali, kaj dejansko pomeni delati v glasbeni industriji ter jim na zabaven in interaktiven način prenesli sporočilo o pomenu ustvarjalnosti.«

Lord Younger, minister Urada za intelektualno lastnino v VB, je dajal, da upa, da bo aplikacija spodbudila mlade »da razmišljajo o avtorskih pravicah in njihovem pomenu za kreativne industrije«.

 

Music Inc je na voljo za naprave Apple in Andorid, aplikacijo pa lahko prenesete brezplačno.

Vir in foto: GetSafeOnline.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.