Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Nova igra za boj proti spletnemu ustrahovanju

14.1.2014

Razvijalci iger Electronics Arts so zasnovali novo igro High School Story, po mnenju ustvarjalcev pa bi se naj z njo borili proti najstniški depresiji, prav tako pa se dotika problema spletnega ustrahovanja.

Igra je nekakšna simulacija srednješolskega okolja in otrokom omogoča, da si ustvarijo svojo sanjsko srednjo šolo, ki jo obiskujejo vsi njihovi prijatelji. Organizirajo lahko zabave, zmenke, postanejo najboljši športniki, navijačice, blestijo na modni revijo in odkrijejo še mnogo novih pustolovščin.

Igro lahko igrajo otroci starejši od 13 let, pri čemer ustvarjalci igre staršem zagotavljajo, da ne zbirajo nobenih osebnih podatkov o otrocih (kot je npr. e-pošta), zgolj uporabniško ime s katerim se lahko vpišejo v igro. Igra ima že več kot milijonov prenosov in je med najstniki zelo priljubljena. Na voljo je za naprave Apple in Android. Dodatne informacije o igri lahko najdete na spletni strani www.highschoolstory.com

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.