Nova ponovitev spletnega tečaja o varni rabi interneta za šolske delavce in starše

6.3.2019

13. marca 2019 bo Arnes začel z deseto izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. V tečaj so vabljeni vsi, saj pokriva široko paleto vsebin, ki jih potrebujemo pri svojem delu in v zasebnem življenju. Veliko je tudi vsebin, ki bodo zanimale predvsem starše, največ specializiranih vsebin pa je namenjenih zaposlenim v šolstvu.

Prijava na tečaj je možna prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko se prijavite tudi z običajnim profilom, ki ga ustvarite. Ključ za vstop v tečaj je mooc2019marec. Prijave na tečaj so že odprte.

Cilj Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij je, da udeleženci osvojijo digitalne veščine. Še posebej je namenjen učiteljem, ki lahko znanje prenašajo na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalno dobo, a imajo le zelo »površinsko« znanje rabe tehnologij, ki jih obkrožajo.

Informacijsko-komunikacijske tehnologije so prisotne na vsakem koraku. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri izmed pojavov, s katerimi imajo stik zaposleni v šolstvu. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s problemi, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa uporabniki prilagajajo svojim željam in potrebam. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. Če se udeležite tudi delavnice v živo ob koncu tečaja, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV