Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Z novo funkcijo v Snap Maps bomo lahko prijateljem pokazali, kaj natanko počnemo

18.4.2019

Snapchat je v Avstraliji začel s testiranjem nove funkcije, imenovane Status v Snap Maps. Ta funkcija nam omogoča, da označimo, katere kraje smo obiskali in prikažemo, kaj smo tam počeli. Z Bitmojijem lahko pokažemo svojo dejavnost (da smo na primer igrali košarko), prav tako pa lahko v okviru funkcije, imenovane Passport sestavimo seznam obiskanih krajev.

Z novo funkcijo Status v Snap Maps aplikacije Snapchat bodo naši prijatelji lahko videli, kaj točno počnemo na določenih krajih. Funkcija je sicer še v fazi testiranja na nekaj uporabnikih v Avstraliji. Do funkcije bo mogoče dostopati preko Snap Maps in gumba Status v spodnjem levem kotu, kjer bomo izbrali kraj s seznama ali ga vnesli ročno. Potem bomo s seznama Bitmojijev izbrali dejavnost, ki jo tam opravljamo.

Ta status bo prikazan, dokler ne zapustimo lokacije, ki bo dodana na naš seznam, imenovan Passport. Lokacijo bomo lahko delili s prijatelji ali aktivirali Ghost Mode, kar pomeni, da nihče ne more videti, kje smo.

Vir: Mashable, 3.4.2019 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.