Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Objavljena Applova seznama največkrat prenesenih iger in aplikacij

10.1.2019

Apple je objavil seznama največkrat prenesenih aplikacij in iger leta 2018. Med aplikacijami je na prvem mestu YouTube, med igrami pa Fortnite.

Ob koncu leta 2018 je Apple objavil dva seznama, ki kažeta katere igre in aplikacije so bile med uporabniki Appla najbolj priljubljene. Na seznamu 20 največkrat prenesenih aplikacij ni velikih presenečenj. Na prvih petih mestih so aplikacije, ki so pričakovano med najbolj priljubljenimi:

  1. YouTube
  2. Instagram
  3. Snapchat
  4. Messenger
  5. Facebook

Na seznamu lahko najdemo tudi nekaj Googlovih storitev, kot so Google Chrome, Google Maps, Google Photos in Gmail. Zelo priljubljene so tudi aplikacije za nakupovanje, saj sta na seznamu tudi Amazon in Wish. Dve pomembni novosti pa sta TikTok (ki je bil prej javnosti bolj poznan kot Musical.ly) in aplikacija za plačevanje Cash App.

Na drugem seznamu pa je 20 največkrat prenesenih iger. Na prvem mestu je Fortnite. Do petega mesta si sledijo:

  1. Fortnite
  2. Helix Jump
  3. Rise Up
  4. PUBG MOBILE
  5. Hole.io

Igre, ki so na seznamu pa so si med seboj zelo različne, saj najdemo številne žanre. Na seznamu so še Roblox, miselne igre kot je Word Link – Word Puzzle Game, strelske igre, kot je na primer Sniper 3D Assassin: Gun Games, športne igre, kot je 8 Ball Pool in druge.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.