Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Odprte prijave na evropsko med-šolsko tekmovanje Consumer Classroom

10.5.2018

Skupno spletišče za učitelje Consumer Classroom prireja med-šolsko tekmovanje, na katerem lahko tekmujejo vse šole Evropske unije. Tema letošnjega tekmovanja je »Najboljši šolski izlet«. Za potrebe tekmovanja učenci ali dijaki posnamejo 10 do 15 minutni video o pripravah na šolski izlet in ga oddajo do 31. maja.

Za sodelovanje se mora šola povezati vsaj še z eno šolo iz EU, ki jo je mogoče poiskati na strani Consumer Classroom. Tema je »Najboljši šolski izlet« – učenci/dijaki morajo narediti finančni načrt in video o tem, kako pripraviti poceni in okolju prijazen izlet v tujino. Učenci oziroma dijaki se bodo morali sami odločiti, kam bodo šli na izlet, ki mora biti cenovno ugoden in prijazen do okolja. Rok za oddajo projekta je 31. maj do polnoči (srednjeevropski čas).

Zaželen format videa je HD 720p (1280 x 720), export format pa mp4. Video lahko posnamete v kateremkoli uradnem jeziku EU. Deset najboljših projektov bo prejelo nagrade v obliki šolske opreme. Prva nagrada znaša 6.000 evrov, druga 4.000 evrov (ti se razdelita med obe zmagovalni partnerski šoli), projekti od tretjega do desetega mesta pa bodo prejeli nagrade v vrednosti do 1.000 evrov. Ocenjevanje bo potekalo od 14. do 27. junija, dobitniki nagrad pa bodo znani 29. junija.

V tekmovanje se vključite tako, da izpolnite prijavnico, za več informacij pa lahko pišete na: ISC@consumerclassroom.eu.

Rok za oddajo je podaljšan do 15. oktobra.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.