Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Opozorilo pred izbrisom računa na Instagramu

13.8.2019

Račune, ki kršijo pogoje uporabe, Instagram redno briše. Izbris se je do sedaj izvedel brez predhodnega opozorila. Sredi julija 2019 pa so se odločili, da bodo lastnike računov pred izbrisom pravočasno obvestili.

Instagram samodejno briše vse račune, ki imajo določen delež nasilnih vsebin. Dodali pa so novo pravilo, ki zdaj omogoča izbris računov, če lastnik računa v določenem času dovoljkrat krši pravila uporabe. Na ta način želi Instagram spodbuditi uporabnike k večji odgovornosti pri objavljanju.

Instagram je uvedel obveščanje o tem, da je račun ogrožen in bo v primeru nadaljevanja kršitev izbrisan oz. onemogočen. To omogoča uporabnikom, da pravočasno izbrišejo vsebine, ki kršijo pravila uporabe. Pomembna novost je tudi, da se je zdaj mogoče pritožiti v primeru izbrisa objave. Če bo pritožba upravičena, bo Instagram objavo obnovil.  

Novosti so začele veljati 18. julija 2019.

Vir: Instagram, 18.7.2019

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.