Poročilo Združenih narodov o zaščiti otrok pred spletnim nasiljem

19.4.2017

Združeni narodi so objavili poročilo o  spletnemu nasilju nad otroki. Objavljeno je bilo v okviru Ciljev trajnostnega razvoja ZN, kjer je kot eden izmed ciljev navedena zaustavitev zlorabe, izkoriščanja, trgovine z belim blagom in vseh vrst nasilja nad otroki.

Poročilo se dotika teme spletnega nasilja (»cyber-bullying«) in nudi informacije ter ideje z namenom, da preprečijo nasilje nad otroki v vseh pogledih, kamor spada tudi spletno nasilje. Publikacija je razdeljena na štiri poglavja, ki pokrivajo področja:

  • opolnomočenje otrok in ozaveščanje,
  • zakonodaja in javne politike,
  • intervencije v šolah,
  • izpostavljenost otrok nasilju – podatki in regionalni trendi.

Namen poročila je širjenje informacij in raziskav na področju nasilja nad otroki. Njegova vsebina naj bi dosegla vodje javnih uprav, politike, raziskovalce, učitelje, zdravstveno osebje in druge akterje zaščite otrok, ki lahko pripomorejo h oblikovanju politik in zakonov ter s tem korenito vplivajo na spremembo življenja otrok.

Vir: Better Internet for Kids, 29. 3. 2017

 

 

 


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV