Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Potekal je že osmi posvet o e-zlorabah otrok

1.10.2018

27. septembra 2018 je na Fakulteti za družbene vede potekal osmi posvet na temo zlorab otrok na internetu z naslovom »Obravnava e-zlorab otrok: iz teorije v prakso«. Posvet so organizirali prijavna točka Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Poudarek letošnjega posveta je bil na širokem naboru delavnic, kjer so udeleženci pridobili konkretna znanja za obravnavo zlorab in spornih internetnih vsebin ter obravnavali tudi možne preventivne   ukrepe in izzive na področju varne uporabe sodobnih  tehnologij, nevarnosti, povezane s sekstingom, načine prepoznavanja različnih oblik e-zlorab ter smernice za ravnanje v primeru incidentov na šolah. Posvet je z uvodnim govorom odprla prodekanja Fakultete za družbene vede izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, predavali pa so še direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Boštjan Lindav, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije g. Nenad Šutanovec, Sabina Klaneček iz Ministrstva za pravosodje ter profesorica forenzične klinične psihologije iz Univerze v Edinburgu dr. Ethel Quayle.

Organizatorji so zabeležili velik interes strokovne javnosti za obravnavo te problematike, saj se je posveta udeležilo več kot 220 slušateljev iz vrst policije, tožilstev, sodišč, socialnih služb, nevladnih organizacij, šolstva in industrije.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.