Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Pravila uporabe mobilnih telefonov za otroke

18.6.2015

Pravila glede uporabe mobilnega telefona so ena večjih dilem staršev. Kako vzpostaviti pravila glede uporabe mobilnega telefona mojega otroka? S to dilemo prihaja veliko izzivov, saj nihče, ne starš ne otrok ne želita še ene stvari, o kateri se bosta prepirala.

Zelo pomembno je, da stvar dobro premislite, še preden otroku kupite njegov prvi telefon. Skoraj nemogoče je vzpostavljati ali spreminjati pravila, enkrat, ko ima telefon v roki. Pravila je potrebno predstaviti, preden kupite napravo. Če se otrok s pravili ne strinja, potem še malo počakajte z nakupom.

Pomembno je, da se zavedate, da lahko pravila vedno prilagodite – jih omilite, ko je vaš otrok starejši. Začnite s strožjimi pravili, nato pa jih lahko nekoliko popustite, če menite, da je primerno za starost in zrelost vašega otroka. Ne pozabite, da je cilj vzgoje naučiti jih tako primernega ravnanja s tehnologijo kot samostojnosti.

VIR: CyberSafetyConsulting

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.