Prijavite se na OdKlikni! izobraževanje za strokovnjakinje in strokovnjake, ki delajo z mladimi

3.4.2019

V okviru projekta OdKlikni! Ustavimo Spletno nasilje nad ženskami in dekleti vas vabimo na brezplačno izobraževanje za učitelje, učiteljice, ravnateljice, ravnatelje, šolske svetovalne delavke in delavce, socialne delavce in delavke ter predstavnice in predstavnike nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi.

Cilj izobraževanja je povečanje občutljivosti in krepitev znanja za uspešno preprečevanje in zaščito pred spletnim nasiljem in nadlegovanjem deklet in žensk ter predstavitev praktičnih aktivnosti za delo z mladimi.

Na izobraževanju se boste seznanili z najpogostejšimi oblikami spletnega nasilja nad ženskami in dekleti skozi prizmo stereotipov in seksizma, prisotnih v naši družbi. Prav tako bomo predstavili rezultate najnovejše raziskave OdKlikni! o spletnem nasilju, ki jo je spomladi 2018 med več kot 5000 slovenskimi učenkami in učenci ter dijaki in dijakinjami izvedla Fakulteta za družbene vede.

Poglobili se bomo tudi v psihološke vidike spletnega nasilja proti dekletom z namenom prepoznavanja in razumevanja pojava in nato uspešne obravnave tovrstnih primerov v šolskem okolju, mladinskih centrih in centrih za socialno delo. Posvetili se bomo tudi pravnim vidikom spletnega nasilja proti ženskam in dekletom. Zelo pomemben del izobraževanja pa bo predstavitev vsebin OdKlikni! delavnic, ki smo jih v tekočem šolskem letu izvedli 100-krat za učenke, učence, dijakinje in dijake osnovnih in srednjih šol. Več o programu si lahko pogledate v priponki spodaj.

Izobraževalni dogodek bo potekal v dveh terminih na različnih lokacijah, in sicer:

  • Maribor: sreda, 8. 5. 2019, v hotelu Mercure Maribor City Center. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019.
  • Ljubljana: torek, 14. 5. 2019, v M Hotelu. Na dogodek se lahko prijavite do 26. 4. 2019.

Udeležba in prehrana na izobraževanju sta za udeleženke in udeležence brezplačna, saj se krijeta iz projekta OdKlikni!, ki ga sofinancira Evropska unija. Število udeležencev pa je omejeno, zato vam priporočamo, da si čim prej zagotovite mesto na dogodku. Po uspešni prijavi vam bomo poslali potrditev s podrobnejšimi informacijami.

Za dodatne informacije vam je na voljo Ajda Petek na elektronskem naslovu ajda.petek@fdv.uni-lj.si.

Dogodek pripravlja Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru projekta OdKlikni! Ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti, ki ga koordinira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju in Policijo, sofinancira pa ga Evropska unija v okviru Programa za pravice, enakost in državljanstvo.

PriponkaVelikost
PDF icon Program izobraževanja386.66 KB

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV