Razvijalci proti nasilju med igralci video iger

26.6.2019

Igralci masovnih večigralskih spletnih video iger se neprestano srečujejo z različnimi oblikami nasilja med igralci. Med žrtvami so najpogosteje igralke in pa pripadniki ranljivih skupin. Večji ponudniki masivnih večigralskih spletnih videoiger so se odločili temu postaviti po robu in aktivno preprečevati vse oblike nasilja med igralci.

Veliki razvijalci video iger so do zdaj igralce posameznih video iger prepuščali same sebi, da so urejali odnose med seboj. Posledično se je pojavilo zelo veliko spletnega nasilja in nadlegovanja v različnih oblikah, ki je še posebej pogosto v primeru igralk in ogroženih skupin. Razvijalci, kot so EA, Microsoft in Ubisoft so se odločili, da bodo ukrepali in pri igranju video iger začeli zagotavljati bolj prijazno okolje za igralce.

Vsak peti igralec, ki je bil deležen nasilja s strani drugih igralcev, je prenehal igrati igro. Dogaja se tudi, da se nasilje med igralci iz okolja video igre preseli v fizični svet, predvsem na prireditvah. EA se je zato odločil, da bo skušal veliko narediti predvsem na področju empatije in pa seveda pri zaščiti igralci pred nasiljem s strani drugih igralcev.

Vir: Cnet, 13.6.2019

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV