Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Se vam je že zgodilo, da je nekdo na socialnih omrežjih označil, kje se nahajate?

30.7.2013

V Microsoftovi raziskavi na temo mobilnega bontona iz maja 2012, so se osredotočili tudi na tveganja socialnih omrežij. Eno izmed teh je deljenje svoje lokacije oz. »Check in«.

Socialna omrežja dovoljujejo tudi deljenje lokacije drugih, torej vašo lokacijo lahko delijo tudi vaši prijatelji brez vašega dovoljenja. Raziskava je pokazala, da je že 29% uporabnikov socialnih omrežij delilo lokacijo drugih brez njihovega dovoljenja. Predvsem se to dogaja med mlajšo populacijo; 45% med 13- do 18-letniki in 31% med 19- do 24-letniki.

Sicer pa je že krepko čez polovica (58%) uporabnikov že delila svojo lokacijo na socialnih omrežjih. Čeprav je raziskava pokazala, da svojo lokacijo deli večji odstotek žensk (59%) kot moških (54%), pa moški to počnejo pogosteje.

Več o sami raziskavi si lahko pogledate v ppt predstavitvi, ki je dostopna na spletnem naslovu http://go.microsoft.com/?linkid=9830737

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.