Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Snap Map na voljo tudi v spletni različici

1.3.2018

S spletno verzijo Snap Map si lahko uporabniki na velikem zemljevidu ogledajo slike in zgodbe z vseh delov sveta, ki so javno dostopne ali odkrijejo, kje so njihovi prijatelji. Na tak način lahko organizacije promovirajo dogodke in dejavnosti, uporabniki pa morajo predvsem paziti s kom delijo svojo lokacijo in poskrbeti za nastavitve zasebnosti.

Snapchat je še nadgradil možnost Snap Map, ki omogoča prikaz uporabnika na zemljevidu in prikazuje lokacijo posnete fotografije ali posnetka. S spletnim mestom map.snapchat.com, Snapchat omogoča uporabo te funkcije na računalniku, ne več zgolj na mobilnem telefonu, na svetovnem zemljevidu pa si lahko uporabniki ogledajo slike (Snaps) in zgodbe (Our Stories) z različnih lokacij, prav tako pa odkrijejo, kje so prijatelji.

S to potezo želi Snapchat razširiti svoj doseg in doseči večje občinstvo. Je eden od načinov, na katerega lahko uporabniki iščejo različne zgodbe in vidijo tudi, kje so njihovi prijatelji, če se odločijo za skupno rabo lokacije. Trenutna spletna različica Snap Map pa se ne osredotoča toliko na prijatelje, ampak poudarja novice in zabavne vsebine.

A najpomembneje je, da poskrbimo za svojo zasebnost in se izognemo številnim tveganjem. Kaj storiti, da svoje lokacije ne razkrivamo neznancem, pa je na voljo v Safe.si vodiču: Varnost in zasebnost v aplikaciji Snapchat.

Vir: Mashable, 12.2.2018

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.