Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Snapchat z novo opcijo omogoča tudi prijavo na drugih omrežjih

26.6.2018

Snapchat bo ponudil novo opcijo, ki omogoča prijavo tudi v druge aplikacije. Snap Kit, kot se bo nova funkcija imenovala, bo zajemala možnost prijave na druge strani, izvoza Bitmojijev in objavljanja informacij od drugod neposredno v aplikaciji Snapchat. Ob tem pa pri Snapchatu poudarjajo, da bo tudi tokrat varnost in zasebnost uporabnikov na prvem mestu.

Snapchat bo z novimi funkcijami Snap Kit stopil ob bok Facebooku in drugim omrežjem. Snap Kit bo zajemal številne opcije, kot so Creative Kit, ki omogoča da uporabnik prenese svoje nalepke, filtre in povezave v fotoaparat Snapchata, Postmates, na primer, bo ustvaril nalepko, ki pove predvideni čas dostave (npr. pice). Bitmoji Kit bo omogočal, da svoj osebni avatar prenesemo v druge aplikacije, podobno kot je že mogoče storiti na Tinderju.

Ena največjih sprememb pa bo ta, da bodo uporabniki na drugih omrežjih lahko izbrali možnost prijave s Snapchat računom. Pri Snapchatu zagotavljajo, da jim je varnost in zasebnost uporabnikov na prvem mestu, zato osebni podatki, vključno s starostjo, spolom ali lokacijo, ne bodo posredovani nobeni storitvi. Pri prijavi s svojim Snapchat računom bodo uporabniki s storitvijo delili le svoje uporabniško ime - in po želji tudi svoje Bitmojije.

Vir: The Guardian, 14.6.2018 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.