Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Snapchat: sedaj poleg »minljivih« fotografij tudi »minljiv« klepet

15.5.2014

Priljubljena aplikacija za izmenjavo fotografij, Snapchat, je na začetku tega meseca oznanila veliko posodobitev aplikacije. Poleg izmenjave fotografij je zdaj na voljo še klepet, ki se prav tako kot fotografije samodejno izbriše. Če želite s prijateljem izmenjati nekaj besed, za katere si želite, da ne bi bile nikjer shranjene, lahko uporabite Snapchat.

Snapchat se z novo posodobitvijo spreminja iz aplikacije za izmenjavo fotografij v bolj vsestransko zadevo, ki zdaj omogoča tudi video klepet in neposredno sporočanje.

Neposredno sporočanje je precej enostavno. V duhu Snapchata tako tudi vsebina klepeta izgine, ko zapustite zaslon klepeta – tako vaša kot tudi sporočila prijatelja se izbrišejo. Kljub temu pa imate možnost, da sporočilo shranite tako, da se na hitro dotaknete ekrana oz. sporočila, ki ga želite shraniti.

Video klepet deluje na naslednji način: Snapchat vas opozori, ko je vaš prijatelj online in aktivno bere vaša sporočila v klepetu. Za začetek video klepeta v živo nato enostavno pritisnete in držite moder gumb v spodnjem desnem kotu ekrana.

Kar ločuje Snapchatov video klepet od drugih podobnih aplikacij je to, da morata za delovanje video klepeta biti obe osebi hkrati v aplikaciji. Zanimivo je tudi to, da je video klepet lahko enosmerni ali dvosmerni: če vklopite video prenos informacij, se lahko prijatelj sam odloči, ali se bo tudi sam vključil, ali bo samo gledal video. Ko želite končati video, preprosto dvignete prst z modrega gumba.

Ustvarjalci Snapchata menijo, da njihova aplikacija (še posebej pa nova posodobitev) omogoča uporabnikom, da imajo pri klepetu popolno pozornost prijateljev, kar je pri komuniciranju s prijatelji vedno prijeten občutek.

Vir: Mashable in Snapchat.  

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.