Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Spodbujamo spletno varnost z začetkom nove #Back2School kampanje

10.9.2018

V sklopu priprav na novo šolsko leto Evropska komisija v sklopu #SaferInternet4EU začenja s kampanjo #Back2School, ki s spodbujanjem spletne varnosti, medijske pismenosti in kibernetske higiene pomaga državljanom EU, da na internetu ostanejo varni.

S 6. septembrom 2018 je evropska komisarka Mariya Gabriel zagnala kampanjo #Back2School, v kateri bodo sodelovali centri za varnejši internet po vsej Evropski uniji. S kampanjo #Back2School, se letos #SaferInternet4EU osredotoča na šest glavnih varnostnih tveganj na spletu, in sicer seksting, spletno nasilje, internet stvari, neprimerne spletne vsebine, lažne novice in grooming. Evropski centri za varnejši internet bodo tako v okviru kampanje spodbujali otroke, starše in učitelje, da bi se še bolj zavedali digitalnih priložnosti in izzivov, prispevali nove vire, izmenjali najboljše prakse in sodelovali pri dogodkih, povezanih z varno rabo interneta.

V kampanji #Back2School bomo sodelovali tudi pri Safe.si z organizacijo različnih dogodkov in aktivnosti, kot so izobraževalne in promocijske dejavnosti, povezane s filmom Gajin svet, ki se kot eni izmed tem posveča tudi tveganjem na internetu. Izpostaviti velja tudi izdajo novih letakov o deljenju intimnih posnetkov in osveščanju prič spletnega nasilja. Pripravili smo tudi kratek ozaveščevalni film o pretirani rabi družabnih omrežij Naj te ne bo strah, da zamujaš.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.