Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Spremljaj online debato o KULturi na internetu s Hipster Bedancem v živo - pričetek ob 11.00

6.2.2017

Ob 11.00 vabljeni, da se v živo pridružite online dogodku: debati s Hipster Bedancem (komik Pižama) o kulturi na internetu. Če imate vprašanja za Hipster Bedanca ali dr. Benjamina Lesjaka, jih lahko med dogodkom napišete prek Twitterja na @Safe_si #kulturni.

Vsem dobro poznani Hipster Bedanc (lik, ki ga je ustvaril in ga igra komik Pižama) se vrača med nas. Od kar smo ga nazadnje gledali v njegovih videih in se smejali njegovim spletnim in mobilnim pripetljajem, je minilo že nekaj let. Sam pravi, da se je medtem marsičesa naučil o pravilni rabi mobilnih naprav in interneta in zdaj »obvlada«. Ker pa jo Hipster Bedanc vseeno pogosto pihne mimo, smo na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, kjer ta dogodek organiziramo, za vsak slučaj k sodelovanju povabili še pravega strokovnjaka s področja varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav dr. Benjamina Lesjaka.

  • Kultura na internetu – kaj je to?
  • Se na internetu obnašamo kulturno?
  • Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen?
  • Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati?
  • Kakšno vedenje na internetu je nekulturno?
  • Obstaja tudi spletni in mobilni bonton?

O vsem tem se bomo pogovarjali s Hipster Bedancem, z nami pa bo tudi strokovnjak dr. Benjamin Lesjak, ki že leta predava o teh temah na slovenskih šolah tako učencem, dijakom in študentom kot tudi staršem in učiteljem. Skupaj s Hipster Bedancem bosta pripravila zabavno in poučno šolsko uro o kulturi na internetu in pri uporabi mobilnih naprav.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.