Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Tumblr je s 17. decembrom prepovedal vse vsebine za odrasle

18.12.2018

S 17. decembrom je Tumblr uveljavil novo politiko glede vsebin za odrasle na svojih spletnih straneh. T.i. NSFW (Not Safe For Work) vsebine bodo prepovedane. Ne bo več dovoljeno objavljati spolno eksplicitnih vsebin, razen v določenih, natančno opredeljenih izjemah, kot so fotografije dojenja ali umetniška dela, povezana z goloto in spolnostjo.

Tumblr uveljavlja nova pravila glede vsebin za odrasle na svoji platformi (NSFW vsebine). Na Tumblr je bilo do sedaj mogoče dostopati do vsebin, označenih kot NSFW, kar zajema tudi goloto in spolnost. To s 17. decembrom ni več mogoče. Že obstoječim Tumblr spletnim mestom, ki vsebujejo spolno eksplicitno vsebino, bodo poslana obvestila, da so bile njihove objave označene (flagged) in da bodo prešle v zasebni način, ki omogoča ogled samo imetniku računa po določenem izteku roka.

Tumblr bo tako prepovedal vse spolno eksplicitne vsebine na svoji strani, dopuščal pa bo izjeme, kot je golota v umetnosti (skulpture, erotična umetniška besedila ipd.) ali objave, povezane z zdravstvom in dojenjem.

Vir: Mashable, 3.12.2018 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.