Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Twitter v boj proti nadlegovanju in nadležnim objavam

25.8.2016

Uredniki spletnega družbenega omrežja Twitter so napovedali uvedbo novih možnosti, ki uporabniku omogočajo več nadzora nad tem, kakšne vsebine in kateri ljudje jih lahko prek platforme dosežejo. Gre za spremembe pri nastavitvah obvestil in uvedbo t.i. filtra kakovosti (»quality filter«), ki so jih na Twitterju tesno omogočali že v preteklem letu. 

Obvestila

Twitter odslej na spletni strani in v mobilni aplikaciji ponuja nastavitev, ki omogoča, da uporabnik sam nastavi možnost prejemanja obvestil zgolj za tiste uporabnike, ki jim sledi. Do nastavitve pridemo s klikom na zavihek »Obvestila« oz. »Notifications«.

 

Filter kakovosti

Druga novost je t. i. filter kakovosti. Kot pravijo pri Twitterju, lahko ta izboljša kakovost tvitov, ki jih uporabnik lahko vidi, tako, da spremlja med drugim tudi uporabnikovo vedenje na platformi. Tako denimo lahko izloči tvite »slabše kakovosti«, kot so denimo podvojene, ali pa samodejne objave. A pri Twitterju pojasnjujejo, da slednje ne omogoča izločanje objav ljudi, ki jim sledite, ali ste z njimi bili nedavno v interakciji. Ta možnost je že bila v uporabi, dostopna pa je bila le javnim osebam, zvezdnikom, novinarjem in vsem drugim, ki so imeli preverjen račun.

 

 

Vir: http://www.connectsafely.org/twitter-gives-users-tools-to-avoid-harassing-and-annoying-tweets/

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.