Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Twitter je razvil nova orodja za ustavitev nadlegovanja in sovražnega govora

23.11.2016

V preteklih mesecih so Twitter doletele kritike, da ne naredijo dovolj za preprečevanje internetnih zlorab, zato je Twitter nadgradil orodja za boj proti internetnemu sovraštvu in nadlegovanju, piše PCWorld.

Najprej bodo naložili razširitev orodja za utišanje. Novo filtriranje bo uporabnikom omogočilo večji nadzor nad vsebino. Filter bo preprečil določenim besedam, frazam in celo označenim pogovorom, da končajo med obvestili.

Pred posodobitvijo je bilo možno utišati le izbrane uporabnike, kar je delovalo, dokler niso ljudje začeli uporabljati več uporabniških računov za nadlegovanje tarč. To je pomenilo, da so bile žrtve zlorab prisiljene k neskončnemu blokiranju računov ali pa so morali zapustiti Twitter, dokler ni nadlegovanje zamrlo.

Filtriranje obvestil naj bi žrtve zavarovalo pred skupinskim nadlegovanjem, dejansko pa žrtve postavi v mehurček. Sovraštvo je še vedno prisotno, le nevidno je tarčam zlorab.

Zaradi tega je Twitter ustvaril še eno orodje za bolj natančno prijavljanje sovražnega govora. Dodali so možnost prijave tweeta, ki je sovražen proti rasi, veroizpovedi, spolu ali spolni usmerjenosti. Skoraj neverjetno je, da ta možnost do zdaj ni bila na voljo, ugotavlja PCWorld.

V zakulisju Twitterja pripravljajo izboljšave za izvajanje pravil proti zlorabljanju. »V skladu z novimi usmeritvami smo ponovno usposobili celotno ekipo za podporo. Izboljšali smo tudi notranja orodja in sisteme, da se bomo bolj učinkovito spoprijemali z neprimernim ravnanjem, kadar bo prijavljeno,« so povedali na Twitterjevem blogu.

Vir: PCWorld.com

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.