Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Twitter - zaskrbljeni uporabniki in veseli oglaševalci

4.5.2015

Družabno omrežje Twitter bo omogočilo prejemanje zasebnih sporočil tudi s strani uporabnikov, ki nam ne sledijo, so zapisali na portalu Planet Siol.  

Do sedaj so si uporabniki sporočila na Twitterju lahko izmenjevali le s tistimi, ki so jim sledili oziroma so oni sledili njim, sedaj pa je Twitter to omejitev umaknil in uporabnikom omogočil več svobode.

Vendar pa to vsem ne ustreza in številni so že zagnali preplah, saj menijo, da bo ta funkcija omogočila morebitno nadlegovanje in posege v zasebnost. Pri Twitterju pravijo, da ni potrebno skrbeti, saj uporabnik sam odloča o vključitvi te funkcije (prvotno je funkcija izklopljena). Prejemanje sporočil lahko omogoči kadarkoli, tako da spremeni nastavitve Settings and Privacy (več o nastavitvah zasebnosti na Twitterju si lahko prebereš tukaj >>).

Nove funkcije pa so se razveselili predvsem oglaševalci, saj bodo tako lažje komunicirali s potencialnimi potrošniki in predstavniki (tehnoloških) blagovnih znamk. Neposredno vzpostavljanje stika s strankami in uporabniki bo precej lažje.

VIR: Planet Siol.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.