Vabljeni na delavnici o poučevanju varnosti na spletu z uporabo izobraževalnega orodja Minecraft: Education Edition

31.1.2022

Minecraft je med osnovnošolci priljubljena videoigra, ki pa lahko nudi več kot le zabavo. Z Minecraft: Education Edition je mogoče na zanimiv in igriv način učence tudi izobraževati, saj imajo učitelji preko AAI računa možnost dostopa do izobraževalne izdaje, ki jo lahko uporabijo v učilnici. Vabljeni na webinar, kjer se lahko naučite uporabe izobraževalne izdaje Minecrafta.

Prvi webinar bo potekal v sredo, 2.2.2022 ob 15. uri.

Na webinarju bodo predstavili:

  • osnove izobraževalne različice Minecraft,
  • gradiva za učitelje vseh predmetov,
  • poudarek bo na slovenskem svetu Varnost na spletu, ki je ustvarjen za osnovnošolske otroke v slogu sobe pobega.

Na drugem webinarju, ki bo potekal v sredo, 9.2.2022 ob 15. uri, se boste še podrobneje spoznali s svetom Varnost na spletu:

  • prikazali sestavo sveta,
  • njegove prvine, delovanje ter specifike uporabe,
  • v okviru dogodka bodo predstavili tudi vadnico Hour of Code 2021: TimeCraft, ki je namenjena poučevanju osnov programiranja ter druge zabavne vsebine.

Oba webinarja sta primerna tako za nepoznavalce Minecrafta kot tiste učitelje, ki ga že uporabljate v učilnici in se želite podrobneje spoznati s svetom.

Delavnici bosta potekali na daljavo preko MS Teams na povezavi: povezava do webinarja.

Webinarja bo vodila Nina Žibert Microsoft Innovative Educator Expert in regionalna vodja za Minecraft: Education Edition v Digital School d.o.o.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV