Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Vaše novoletne zaobljube za varno rabo interneta

6.1.2014

Mnogi z novim letom sprejmejo novoletne zaobljube, da bodo shujšali, prenehali kaditi, več telovadili in podobno. Vse te zaobljube so občudovanja vredne, vendar konec januarja pogosto že pozabimo, kaj smo si zaobljubili.

Mi vam tako predlagamo nekoliko drugačne zaobljube, ki se jih lahko držite skozi vse leto in si jih zlahka zapomnite. Priznamo, da smo nekoliko ambiciozni ampak predlagamo vam kar tri novoletne zaobljube, a z dobrim razlogom. Gre za osnovne stvari, ki jih morate storiti, da se obvarujete pri nakupovanju, bančništvu, plačevanju, klepetu, igrah na srečo, rezervacijah dopusta – skratka pri številnih stvareh, ki jih počnete na internetu. Seveda imamo na naši strani še veliko drugih napotkov za varno rabo interneta, ki jih je prav tako priporočljivo upoštevati.

Vaše tri novoletne zaobljube:

1.    Obljubljam, da bom skrbno izbral/a, uporabljal/a in zaščitil/a svoja gesla in PIN-e.

2.    Obljubljam, da bom vedno poskrbel/a, da imam naloženo posodobljeno različico varnostne programske opreme in požarnega zidu.

3.    Obljubljam, da bom zelo previden/a pri tem, koliko svojih osebnih in finančnih informacij bom delil/a in s kom.

 

Srečno novo leto vam želi ekipa Safe.si!

 

Vir: Getsafeonline.org

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.