Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Vdrli v poštne storitve Yahoo Mail

31.1.2014

Ameriško spletno podjetje Yahoo je v četrtek uporabnike opozorilo, da so hekerji s pomočjo ukradenih gesel vdrli v račune njihove brezplačne e-poštne storitve Yahoo Mail.

Ob tem v podjetju niso razkrili obsega vdora, pojasnili so le, da so prizadete uporabnike prosili, naj zamenjajo svoja gesla.

V Yahooju po poročanju francoske tiskovne agencije AFP obžalujejo, da je prišlo do tega, in obenem zagotavljajo uporabnikom, da varnost njihovih podatkov jemljejo zelo resno. Vdor preiskujejo v sodelovanju s pristojnimi zveznimi organi.

Po pojasnilih podjetja je zlonameren računalniški program, opremljen z ukradenimi uporabniškimi imeni in gesli za Yahoo Mail, vdrl v e-poštne račune s ciljem zbrati imena in naslove iz poslanih sporočil.

V Yahooju so vdor odkrili nedavno. Kot pravijo, ni dokazov, da so hekerji do gesel prišli neposredno prek Yahoojevih sistemov. Pač pa sumijo, da so hekerji gesla ukradli iz podatkovne baze tretje stranke. Imena slednje niso razkrili.

Vir: Delo, Foto: Telegraph.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.