Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Večina ameriških najstnikov igra video igre

27.6.2018

Lahko rečemo, da so video igre med najstniki izjemno priljubljene, ne glede na to ali gre za igre na računalniku, na igralni konzoli ali pa na pametnem telefonu. Priljubljene pa niso zgolj med fanti, kot bi to morda pričakovali, ampak tudi med dekleti – 83 % ameriških najstnic namreč igra video igre.

Pew Research Center je naredil raziskavo med ameriškimi najstniki, kjer je ugotovil, da ima kar 84% najstnikov dostop do igralne konzole oziroma jo ima doma, 90 % pa jih pravi, da igrajo kakršnekoli video igre (bodisi na računalniku, igralni konzoli ali mobilnem telefonu).

Video igre so po pričakovanjih bolj priljubljene med fanti, a tudi med dekleti niso redek pojav, saj ima dostop do igralne konzole kar 75 % deklet, video igre pa jih igra 83 %. Številki sta bistveno višji pri fantih – 92 % ima dostop do igralne konzole, 97 % pa jih igra video igre v kakršni koli obliki.

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.