Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Videi z vsebinami iz video iger (Gaming Video Content) so zelo priljubljeni

6.3.2018

Videi z vsebinami video iger ali igričarski videi (Gaming Video Content – GVC) so bolj priljubljeni, kot drugi videi. Na Youtube so ti videi med najbolj gledanimi, platforma Twich, ki omogoča ogled video posnetkov igranja video iger in prenose v živo, pa ima več uporabnikov kot ponudniki videa na zahtevo, kot sta Netflix in HBO.

Po podatkih Superdata, je bilo v letu 2017 na globalni ravni 665 milijona gledalcev oz. uporabnikov video vsebin z vsebinami iz video iger. Pri tem prednjači Youtube, kjer je bilo število gledalcev teh videov 517 milijonov. Sledi Twich,  platforma, ki je usmerjena le v videe z vsebino iz video iger in omogoča tudi prenos v živo, s 185 milijoni gledalcev. HBO, kot ponudnik videa na zahtevo je imel 134 milijonov naročnikov, Spotify 100 milijonov in Netflix 93 milijonov.

Delež žensk med gledalci je 46 %. Prav tako pa je veliko žensk med ustvarjalkami vsebin. Te videi so sicer zelo pomembni za industrijo video iger, saj kar dve tretjini potencialnih kupcev najprej igre preveri preko videov drugih igralcev.

Video vsebine z vsebinami iz video iger so postale tudi komercialno zelo pomembne. Superdata ocenjuje, da bodo leta 2018 prihodki iz tega naslova znašali 3,2 milijarde dolarjev (2,6 milijarde evrov), kar je toliko, kot so prihodki španske nogometne lige.

Vir: Superdata

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov