Vseevropski spletni tečaj o varni rabi interneta

5.4.2017

Z 10. aprilom se bo začel vseevropski spletni tečaj o varni rabi interneta »Better Internet for Kids online safety MOOC,«  ki ga organizira Insafe in je namenjen učiteljem osnovnih in srednjih šol. Spletni tečaj bo potekal 6 tednov. Udeleženci se bodo seznanili s tveganji in izzivi, s katerimi se srečujejo mladi.

V šolah se vsakodnevno srečujejo s problematiko spletne varnosti. Vedno več šol vpeljuje v svoj učni proces sodobno tehnologijo, ki prinaša za učence, dijake, učitelje in starše prednosti in slabosti ter nevarnosti. Pomembno je, da tako učenci kot tudi učitelji razumejo, kako sodobno tehnologijo uporabljati na varen in odgovoren način.

Udeleženci spletnega tečaja bodo pridobili znanje, ki jim bo pomagalo bolje razumeti pasti in tveganja, s katerimi se srečujemo pri uporabi interneta in druge sodobne tehnologije v šolah. Razpravljali bodo o strategijah, ki mladim omogočajo razvoj varnega in odgovornega vedenja na spletu. Znotraj tečaja bodo lahko udeleženci delili svoje izkušnje in prejeli različna gradiva, ki jih bodo lahko uporabili pri delu z učenci.

Tečaj bo sestavljen iz sklopov:

  • Uvod v spletno varnost,
  • Medijska pismenost,
  • Spletno trpinčenje in nadlegovanje,
  • Spletni odnosi in seksting,
  • Sovražni govor in radikalizacija.

Spletni tečaj bo potekal v angleščini.

  • Več informacij in prijave >>

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV