Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Windowsi omogočajo nadzor časa uporabe posameznih aplikacij

24.10.2019

Microsoft je operacijskemu sistemu Windows 10 dodal možnost nadzora časa, ki ga posameznik lahko porabi za uporabo posameznega programa, video igre oz. aplikacije. Gre za širjenje možnosti starševskega nadzora, ki staršem omogoča omejevanje igranja video iger na računalnikih, prav tako pa je omejevanje mogoče razširiti tudi na XboxOne in Android mobilne telefone.

Microsoft Launcher je do zdaj omogočal le omejevanje časa uporabe računalnika z operacijskim sistemom Windows 10, Xbox One in Android telefonov. Z zadnjo posodobitvijo pa je bila dodana možnost omejevanja časa po posameznih aplikacijah, kar staršem omogoča bolj premišljeno omejevanje časa, ki ga otroci preživijo na napravah z zasloni. Starši lahko preprečijo, da bi otrok ves dovoljeni čas porabil le za eno aplikacijo (npr. Tik Tok) s katero je obseden, po preteku časa pa ne bi mogel več uporabljati drugih aplikacij. Nadzor uporabe časa lahko upravljamo preko Microsoftovega računa.

Vir: TechCrunch, 8.10.2019

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.