Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Začenja se teden programiranja 2018

5.10.2018

Otvoritev Tedna programiranja bomo v Sloveniji obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative, ki bo 6. oktobra ob 10. uri na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Dogodek organizirata Code Week Slovenija in FabLab mreža Slovenije, katere soustanoviteljica in koordinatorica je Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Namenjen je osnovnošolcem in srednješolcem, starim od 12 do 18 let, ki se bodo lahko udeležili številnih delavnic, ki bodo sočasno potekale tudi na drugih lokacijah po Sloveniji.  V okviru letošnjega Tedna programiranja, ki bo potekal do 21. oktobra, se bodo zvrstili še številni drugi zanimivi dogodki in delavnice.

Pomen digitalnega opismenjevanja za prihodnost Slovenije

Pokrovitelj otvoritvenega dogodka, ki se bo na Fakulteti za elektrotehniko UL začel ob 10. uri, je Google. Zbrane bodo najprej pozdravili ambasadorka projekta Code Week Katja Koren Ošljak, koordinatorica Mreže FabLab doc. dr. Emilija Stojmenova Duh in prodekan za pedagoško dejavnost Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani prof. dr. Roman Kamnik. Sledil bo krajši pogovor o pomenu digitalnega opismenjevanja za prihodnost Slovenije, v katerem bodo sodelovali Tomas Tišler z Direktorata za informacijsko družbo, direktor podjetja 3fs Andraž Logar in prof. dr. Roman Kamnik. Otvoritveno slovesnost in pogovor z gosti bo moderiral Matej Praprotnik, po uvodnem delu pa se bodo osnovnošolci in srednješolci udeležili izbranih delavnic, ki bodo sočasno potekale tudi v Mariboru, Kopru, Kranju, Novem mestu in Krškem.

Od programiranja robotov do izdelave računalniških iger

Mladi bodo lahko izbirali med številnimi raznolikimi delavnicami. Imeli bodo priložnost spoznati video igre, ki so jih igrali že njihovi starši ali pa si sprogramirati kar svojo video igro. Poleg učenja programiranja si bodo lahko izdelali polnilec za telefon na sončne celice, se bolje seznanili z internetom stvari (IoT), študentom pa je namenjena delavnica, kjer bodo izvedeli več o blockchainu in kriptovalutah. Zagotovo bo vsak našel nekaj zase in se naučil marsikaj novega.

Več informacij in prijave na delavnice >>

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.