Uporaba Facebooka v šoli

Beseda Facebook lahko kjerkoli na svetu povzroči, da postane učiteljem neprijetno. Zakaj? Vsi smo že slišali zgodbe, da so učitelji izgubili službo ali bili podvrženi disciplinskim ukrepom zaradi objavljanja preveč informacij na spletnih socialnih omrežjih. Svetuje in opozarja se jih na veliko previdnost pri mešanju poklicnega in zasebnega življenja pri uporabi spletnih socialnih medijev.

Takšno opozorilo se zdi precej umestno, saj je pri delu z otroki ključnega pomena, da jih zaščitimo pred stvarmi, ki bi jim lahko škodile. Na socialnih omrežjih pa smo hitro v nevarnosti, da razkrijemo kakšno informacijo preveč. Toda zaradi 'varnosti' šole/učitelji ne bi smeli zamuditi priložnosti angažiranja širše skupnosti prek socialnih omrežjih.Smiselno je, da ima šola pravila, ki prepovedujejo učiteljem, da bi objavljali osebne podatke o učencih na svojih zasebnih profilih.

Praktični napotki za učitelje: 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV