Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Uporaba Facebooka v šoli

Beseda Facebook lahko kjerkoli na svetu povzroči, da postane učiteljem neprijetno. Zakaj? Vsi smo že slišali zgodbe, da so učitelji izgubili službo ali bili podvrženi disciplinskim ukrepom zaradi objavljanja preveč informacij na spletnih socialnih omrežjih. Svetuje in opozarja se jih na veliko previdnost pri mešanju poklicnega in zasebnega življenja pri uporabi spletnih socialnih medijev.

Takšno opozorilo se zdi precej umestno, saj je pri delu z otroki ključnega pomena, da jih zaščitimo pred stvarmi, ki bi jim lahko škodile. Na socialnih omrežjih pa smo hitro v nevarnosti, da razkrijemo kakšno informacijo preveč. Toda zaradi 'varnosti' šole/učitelji ne bi smeli zamuditi priložnosti angažiranja širše skupnosti prek socialnih omrežjih.Smiselno je, da ima šola pravila, ki prepovedujejo učiteljem, da bi objavljali osebne podatke o učencih na svojih zasebnih profilih.

Praktični napotki za učitelje: 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.