Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

SID 2018: Medijski vpliv na zdravje otrok in mladih

Dr. Andrej Kovačič, Fakulteta za medije

Kako mediji vplivajo na otroke večinoma na nezavedni ravni? Na kakšen način skušajo pritegniti pozornost mladih in kaj v resnici sporočajo? Na ta in podobna vprašanja bomo v uvodu odgovorili v predstavitvi primerov medijskih vsebin in povezanih skritih sporočil. Predstavili bomo tudi trende razvoja tehnologij in povezane povečane izpostavljenosti medijem tako v svetu kot v Sloveniji. V predstavitvi bomo opozorili tudi na različne posledice pretirane izpostavljenosti mladih medijem ter rezultate raziskav na področju. V okviru programa Medijska pismenost smo merili tudi izpostavljenost osnovnošolskih otrok do 6. razreda in srednješolcev medijem, kjer so učinki te izpostavljenosti dobro merljivi, zato bomo predavanje zaključili z ugotovitvami in nekaterimi priporočili.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.