Kraja Instagram profila in vdori v profil

Računi na Instagramu so pogosto tarča različnih napadov in lahko se ti zgodi, da nimaš več dostopa ali pa se na računu pojavljajo čudne in predvsem neprimerne objave.

Kot prvo preveri, ali na telefonu za dostop do Instagrama uporabljaš uradno aplikacijo. Če uporabljaš Aptoide namesto Google Play ali pa imaš aplikacijo preneseno s katere izmed spletnih strani, potem je zelo verjetno, da nimaš uradne Instagram aplikacije s čimer ogrožaš svoj telefon.

Preveri tako, da greš v seznam aplikacij in klikneš na Instagram. Prikazalo se ti bo nekaj takega, kot je na sliki spodaj. Pomembno je, da piše Instagram tam, kamor kaže puščica. Pisati mora samo »Instagram« in nič drugega.

Instagram Google Play

Če nimaš uradne Instagram aplikacije, jo izbriši in nadomesti s pravo, nato pa takoj spremeni geslo. Prav tako odstrani vse aplikacije, ki imajo omogočen dostop do Instagrama ali pa jim prepovej dostop do Instagrama.

Če se ti na profilu pojavljajo tuje objave, takoj spremeni geslo. V primeru pozabljenega gesla, zahtevaj, da ti Instagram pošlje novo geslo.

V primeru, da ti je nekdo vdrl v profil (shekal profil) in imaš še vedno dostop do profila, takoj spremeni geslo, ali pa resetiraj geslo. Prepreči dostop do Instagram profila drugim aplikacijam in vključi dvostopenjsko prijavo.

Če nimaš dostopa do računa, potem greš po naslednjih korakih:

1. Odpreš aplikacijo Instagram na mobilnem telefonu ali tablici. Pod »Log In« klikneš na »Get help signing in

2. Na Android telefonu tapneš puščico desno zgoraj. Nato izbereš »Need more help?« Na iPad in iPhone pa le izbereš »Need more help?«

3. Slediš navodilom na zaslonu.

Če do računa ne moreš z uporabniškim imenom, poskusi z e-poštnim naslovom. Če ne veš uporabniškega imena sledi navodilom, ki jih je pripravil Instagram.