Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Na kaj paziti pri uporabi aplikacij pri otrocih?

  • Kot veliko drugih aplikacij in družabnih omrežij tudi Talking Angela prvotno ni bila ustvarjena za otroke, zato staršem svetujemo, da aplikacijo najprej sami preverite, preden dovolite svojim otrokom, da jo uporabljajo.
  • Ob tem je za starše, skrbnike in vzgojitelje včasih težko vedeti, katere aplikacije lahko otroci in mladi uporabljajo. Aplikacije, ki jih prenesejo iz trgovin Apple ali Google Play, vsebujejo ocene primerne starosti za uporabo. Priporočamo vam, da si na spletni strani Common Sense Media ogledate podrobne ocene in uporabne nasvete ter napotke za priljubljene aplikacije: https://www.commonsensemedia.org/reviews.
  • Aplikacija Talking Angela omogoča tudi nakupe znotraj aplikacij, zato si preberite tudi nasvete, kako onemogočiti nakupe znotraj aplikacij

Vir: Insafe - Tip Sheet.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.