O čem se uporabniki Snapchata pogovarjajo z My AI?

15.8.2023

Snapchat je v začetku leta predstavil My AI pogovornega AI bota, ki ga je do sedaj preizkusilo že več kot 150 milijonov Snapchatovih uporabnikov. Skupaj so mu poslali več kot 10 milijard sporočil, z vprašanji po različnih kreativnih idejah, priporočilih, informacijah o različnih konjičkih ter še marsičem drugem.

Veliko uporabnikov se je na My AI obrnilo za pomoč pri idejah za ustvarjanje in druženje s prijatelji: bot je pomagal načrtovati že 2 milijona praznovanj za poroke in rojstne dneve ter sodeloval s 4 milijoni uporabnikov pri učenju kitare in pisanju pesmi. Prav tako se uporabniki nanj obrnejo za nasvete in priporočila o najboljših turističnih destinacijah (5 milijonov pogovorov), hotelih (1 milijon pogovorov) in celo restavracijah: My AI je doživel že 8 milijonov pogovorov o picah!

V 12 milijonih pogovorov so uporabniki spraševali o nasvetih za zdravo kožo, pogosto pa tudi o negi las (11 milijonov pogovorov) in fitnesu za celo telo (8 milijonov pogovorov). Še bolj popularne teme so nakupovanje (s 16 milijoni pogovorov o oblačilih in 5 milijoni pogovorov o elektronskih napravah) ter hišni ljubljenčki, kjer je največ (12 milijonov) pogovorov potekalo o psih, 7,5 milijonov pogovorov pa o mačkah.

V 65 milijonih pogovorov z My AI so se uporabniki naučili nekaj novega o avtomobilih, 46-milijonkrat pa jim je bot prinesel nove informacije o nogometu in drugih športih. Za pogovore o zabavi in slavnih osebah je My AI do sedaj bil uporabljen 10-milijonkrat, 5 milijonov pogovorov z botom pa se je dotaknilo tudi resnih tem, kot so izbira univerze za študij.

Po uspešnem začetnem odzivu Snapchat zato namerava še naprej nadaljevati razvoj in integracijo umetne inteligence v svoji aplikaciji. S tem želijo uporabnikom zagotoviti boljšo izkušnjo pri uporabi aplikacije, prav tako pa bodo pogovori z My AI uporabljeni za prilagajanje oglaševanja in sponzorjev za teme, ki so relevantne za vsakega uporabnika posebej.

Vir: Snapchat, junij 2023

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija