Safe.si politika zasebnosti in piškotkov

ZASEBNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Na Safe.si se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti in delujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov – (ZVOP-1) in v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov o prostem pretoku takih podatkov. 

Od oseb, ki z nami stopijo v stik preko splošnega elektronskega naslova info@safe.si, ne zbiramo osebnih podatkov, razen v primeru, da nam jih posredujejo prostovoljno.

  1. UPRAVLJAVEC OSEBIH PODATKOV

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede.  Kontaktni podatki: Univerza v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana, fdv.faculty@fdv.uni-lj.si.

  1. KONTAKTI POOBLAŠČENE OSEBE ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV: dpo@uni-lj.si
  2. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM ALI V TRETJE DRŽAVE

Zbranih osebnih podatkov Safe.si razen v določenih izjemah ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Ko prek obrazca na spletnem mestu Safe.si naročite eno izmed izobraževanj, vaše podatke posredujemo izvajalcem naših izobraževanj z namenom, da se z vami dogovorijo vse podrobnosti o sami izvedbi posameznega izobraževanja.  Izvajalec se obvezuje, da kontaktnih podatkov oseb na šoli ne bo posredoval tretjim osebam ter da bo vse morebitne pridobljene osebne podatke s strani kontaktnih oseb (ime, priimek, elektronski naslov, telefonska številka) uporabil izključno za namene izvedbe izobraževanja na šoli.

Za pošiljanje novičnika naročnikom Safe.si uporablja Mailchimp.com, ki lahko posreduje in obdeluje podatke o naročnikih v Združene države Amerike. Mailchimp ves čas zagotavlja, da se takšni prenosi izvajajo v skladu z zahtevami zakonov o varstvu podatkov in Dodatkom o obdelavi podatkov (https://mailchimp.com/legal/data-processing-addendum/). Preneseni osebni podatki so e-poštni naslovi. Safe.si za pošiljanje novic uporablja zbirke podatkov o elektronskih naslovih, zbranih v prejšnjih projektih na platformi Mailchimp, ki lahko posreduje in obdeluje podatke o strankah v Združene države Amerike in v njih.

  1. KOLIKO ČASA HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi vaše osebne privolitve, se obdelujejo in hranijo do izpolnitve namena zbiranja in obdelave oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Posameznik lahko privolitve kadarkoli spremeni ali prekliče.

Po preteku obdobja hrambe vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

  1.  NAROČANJE NA SAFE.SI E-NOVICE

Ko potrdite prijavo na Safe.si e-novice, se posredovani elektronski naslov vnese v platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil Mailchimp. Za vsakega naročnika bomo beležili naslednje informacije: elektronski naslov, podatek o odprtju posamezne izdaje elektronskih Safe.si novic in klike na posamezne povezave znotraj posamezne izdaje novičnika. Posredovan elektronski naslov bomo uporabljali izključno za namene občasnega pošiljanja obvestil v povezavi z aktivnostmi, dogodki in pomembnimi informacijami delovanja Safe.si. Pravna podlaga za namen pošiljanje elektronskih Safe.si novic je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadar koli. Na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave. 

  1. NAROČANJE NA SAFE.SI IZOBRAŽEVANJA

Ko prek obrazca na spletnem mestu Safe.si naročite eno izmed izobraževanj, zabeležimo naslednje podatke: ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov in telefonsko številko kontaktne osebe. Vpisane podatke Safe.si uporabi izključno za namen izvedbe in evalvacije izobraževanja. Vaši podatki bodo posredovani tudi izvajalcem naših izobraževanj z namenom, da se z vami dogovorijo vse podrobnosti o sami izvedbi posameznega izobraževanja.  Izvajalci kontaktnih podatkov oseb na šoli ne bodo posredoval tretjim osebam in bodo vse morebitne pridobljene osebne podatke s strani kontaktnih oseb (ime, priimek, elektronski naslov, telefonska številka) uporabil izključno za namene izvedbe izobraževanja na šoli.

  1. SODELOVANJE V OSTALIH PROJEKTNIH AKTIVNOSTIH

Safe.si v okviru projekta izvaja tudi številne druge aktivnosti (npr. naročilo Safe.si gradiv, izvedba spletnih in izobraževalnih dogodkov v živo, izvedba aktivnosti v mesecu varne rabe interneta, izvedba Safe.si nagradnega natečaja za OŠ), v okviru katerih se je treba za sodelovanje v teh aktivnostih prav tako prijaviti prek različnih obrazcev, ki so na voljo na Safe.si spletni strani. Pri tem zabeležimo različen nabor osebnih podatkov, odvisno od narave posamezne aktivnosti. Vpisane osebne podatke Safe.si uporabi izključno za namen izvedbe in evalvacije posamezne aktivnosti in jih ne posreduje tretjim osebam.

  1. PRISOTNOST NA DRUŽABNIH OMREŽJIH (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube)

Za potrebe promocije projekta ter obveščanja o naših aktivnostih in gradivih uporabljamo družabna omrežja (Facebook, Instagram, Twitter).  Pri dostopu do ustreznih omrežij in platform veljajo pogoji in pravila obdelave podatkov njihovih upravljavcev in zanje izvajalci Safe.si projekta niso odgovorni.

10. UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU WWW.SAFE.SI

Na spletnem mestu www.safe.si uporabljamo piškotke. Piškotki (ang. Cookies) so majhne datoteke, ki jih strežnik naloži na vaš računalnik. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brkljalnik. Vsebuje anonimne informacije kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj številk in črk.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo v različne namene. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani, izboljšajo uporabniško izkušnjo in omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Na spletnem mestu www.safe.si piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo. To so piškotki, ki jih namesti naš CMS (sistem za upravljanje z vsebinami). Uporabljamo tudi storitev Google Analytics, ki nam omogoča anonimno spremljanje gibanja obiskovalcev po spletnem mestu.

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta www.safe.si

has_js – Piškotek, ki spletnemu mestu safe.si pove ali imate vključen Javascript v nastavitvah brskalnika. Omogoča, da se vašemu brskalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brskalnik.

Simple_cookie_compliance_dismissed – Piškotek, ki ga namesti spletno mesto safe.si. Piškotek spletnemu mesto pove, da ste se strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po treh mesecih po namestitvi.

_ga - Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_gat - Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

_gid - Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 24 ur po namestitvi.

Kako odstraniti piškotke?

Piškotke lahko odstranite v nastavitvah vašega brskalnika. Podrobna navodila:

  1. PRAVICE POSAMEZNIKA

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte: dpo@uni-lj.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 9730).

  1.  VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu www.safe.si bomo po potrebi dopolnjevali.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.safe.si in velja od 24. januarja 2023 dalje.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV