Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Razpisi

Javni poziv za sodelovanje strokovnjaka na spletnem predavanju za učitelje na temo »Kako ukrepati ob zaznavi spletnega nasilja na šoli«

Datum objave: 18.10.2021
Rok za oddajo ponudbe: 25.10.2021

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bo v mesecu novembru 2021 organizirala 60-minutno spletno predavanje za učitelje, kako ukrepati ob zaznavi spletnega nasilja v šoli. Predavanje bo potekalo v živo in se bo prenašalo preko spleta.

Za so-izvedbo spletnega seminarja iščemo kompetentnega strokovnjaka iz vrst šolskih svetovalnih delavcev, ki ima praktične dolgoletne izkušnje z delom z mladimi in z razreševanjem incidentov spletnega nasilja v šolskem prostoru.

Za sodelovanje je predviden honorar v vrednosti 150,00 € + DDV. Vašo predstavitev s kratkim opisom izkušenj in znanj v povezavi s predlagano temo, pričakujemo do 25.10.2021 na elektronski naslov: info@safe.si.

Iščemo strokovnjaka (m/ž) za izvedbo "Train the Trainer" izobraževanja: Kaj so lažne novice in zakaj jih je treba znati prepoznati?

Datum objave: 15.10.2021
Rok za oddajo ponudbe: 22.10.2021

Na točki osveščanja o varni rabi interneta za otroke in mladostnike Safe.si iščemo strokovnjaka za izvedbo ˝train the trainer˝ izobraževanja za Safe.si izvajalce delavnic za učence in predavanj za starše po osnovnih in srednjih šolah, v trajanju 4 ure na temo prepoznavanja lažnih novic ter krepitve medijske pismenosti, s poudarkom na ciljni skupini mladostnikov.

Predvidena izvedba: november 2021

Predvidena sredstva za izvedbo celotne aktivnosti znašajo do 500,00 € +DDV

Z izbranim strokovnjakom bomo sklenili dogovor o sodelovanju. Ključno vlogo pri izboru predstavljajo reference, izkušnje in motivacija. Kandidate prosimo, da posredujejo ustrezno ponudbo z opisanimi referencami.

Prednost pri izboru bodo imeli strokovnjaki:

  • z večletnimi izkušnjami s področja krepitve medijske pismenosti mladostnikov,
  • z večletnimi predavateljskimi izkušnjami.

Vašo ponudbo s kratkim opisom izkušenj in referenc nam posredujete po elektronski pošti do 22. 10. 2021 na naslov: izobrazevanja@safe.si.  

Povpraševanje za izdelavo videa na temo vpliva interneta na duševno zdravje otrok in mladostnikov

Datum objave: 19.8.2021
Rok za oddajo ponudb: 26.8.2021- RAZPIS ZAKLJUČEN

Točka osveščanja o varni in odgovorni rabi interneta Safe.si  (www.safe.si) v jeseni 2021 pripravlja kampanjo o vplivu interneta na duševno zdravje otrok in mladostnikov. V okviru kampanje želimo s strani mladostnikov pridobiti tudi kratke video posnetke, v katerih mladostniki na inovativen in zabaven način predstavijo svoje videnje situacije ter posredujejo nasvete in priporočila za svoje vrstnike, kako poskrbeti za dobro počutje pri uporabi tehnologije.

Video lahko posnamejo tudi mladostniki sami v družinskem okolju. Pogoj je, da se starši strinjajo s sodelovanjem svojega otroka v tem videu in da otroku nudijo vso potrebno tehnično in vsebinsko podporo. Starši prav tako sodelujejo z naročnikom pri pripravi vse ustrezne dokumentacije, vključno z ustrezno pogodbo o sodelovanju.

Z video posnetkom želimo nagovoriti predvsem otroke v starostni skupini 10 do 14 let. Zaželeno je, da v videu posnetku sodeluje otrok te starosti.

Tehnične specifikacije:

  • Video naj bo dolžine do 3 minute.
  • Velikost posnetka naj bo FHD: 1920x1080px pri najmanj 30fps. Lahko tudi 60fps.
  • Format datoteke: katerikoli široko podprt format (avi, mpg, wmv,…)
  • Video naj ima Naslovnico in zaključno špico, ki naj vsebuje vse ustrezne logotipe partnerjev in sofinancerjev. Ustrezne logotipe izvajalec pridobi pri naročniku. 

Za izdelavo videa je na voljo do max. 300 € + DDV. Predviden rok izdelave videa: 27.9.2021.
Glavno merilo za izbor izvajalca so predhodne izkušnje otroka s pripravo tovrstnih posnetkov.

Prosim vas, da nam ustrezno ponudbo oz. interes za sodelovanje posredujete najkasneje do četrtka, 26.8., na elektronski naslov: info@safe.si, kjer pridobite tudi vse dodatne informacije.

Zbiranje ponudb za prenovo spletnega mesta Safe.si

Datum objave: 2.8.2021
Rok za oddajo ponudb: 20.8.2021- RAZPIS JE PODALJŠAN DO 14.9.2021!

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v okviru projekta Center za varnejši internet zbira ponudbe za grafično prenovo in tehnično nadgraditev spletnega mesta Safe.si (www.safe.si), ki obsega:

  • izris nove podobe spletnega mesta,
  • nadgradnjo CMS Drupal v skladu z novo podobo,
  • namestitev na strežnik, gostovanje in vzdrževanje spletnega mesta safe.si in spletnega mesta otroci.safe.si.

Besedilo razpisa z dodatnimi informacijami >>

 

Arhiv razpisov (zaključeni razpisi):

PriponkaVelikost
PDF icon Razpis za prenovo spletnega mesta Safe.si1.09 MB
PDF icon Iščemo mentorja (m/ž) za izvedbo delavnic: Panel mladih (januar - december 2021)332.6 KB
PDF icon Javni poziv - izvedba spletne impro predstave za osnovnošolce v okviru praznovanja Dneva varne rabe interneta 9.2.2020316.42 KB
PDF icon Povpraševanje za gostovanje in vzdrževanje spletnih mest Safe.si, Spletno oko in otroci.safe.si323.71 KB
PDF icon Iščemo strokovnjaka za izvedbo "Train-the-trainer" izobraževanj: Zasvojenost z vsebinami in aktivnostmi na spletu330.17 KB
PDF icon Iščemo pisca/pisko besedil za spletno mesto Safe.si339.86 KB
PDF icon Povpraševanje za nadgradnjo grafične podobe spletnega mesta www.spletno-oko.si332.69 KB
PDF icon Javni poziv za sodelovanje na izobraževalnem seminarju o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav za vrtce323.88 KB
PDF icon Povpraševanje za nadgradnjo in vzdrževanje prijavne forme in pregledovalskih računalnikov na Spletnem očesu332.59 KB
PDF icon Povpraševanje za gostovanje in vzdrževanje spletnih mest299.17 KB
PDF icon Javni poziv za sodelovanje v spletni oddaji: Vzgoja za internet289.8 KB
PDF icon Javni poziv za sodelovanje na posvetu "E-zlorabe otrok: iz teorije v prakso"293.3 KB
PDF icon Povpraševanje za izdelavo kreativne zasnove, produkcije ter predloga promocije spletne aplikacije Safe.si341.27 KB
PDF icon Povpraševanje za nadgradnjo prijavne forme na spletnem očesu314.98 KB
PDF icon Javni poziv za sodelovanje strokovnjaka pri pripravi izobraževalnih video vsebin v povezavi s tematiko spolnih zlorab otrok na i326.72 KB
PDF icon Povpraševanje za nadgradnjo in vzdrževanje CRM baze stikov s šolami316.99 KB
PDF icon Razpis za študentsko delo - pisec besedil467.3 KB

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.