SAFE.SI

KDO SMO?

SAFE.SI od leta 2005 deluje kot nacionalna točka osveščanja otrok in najstnikov o varni rabi interneta in mobilnih naprav. Naše aktivnosti so namenjene štirim ciljnim skupinam: otrokom, mladostnikom, staršem in strokovnim delavcem (učiteljem, socialnim, mladinskim delavcem ...).

POSLANSTVO IN VLOGA 

Poslanstvo kampanje osveščanja je informiranje mladih uporabnikov interneta ter mobilnih naprav, kako se lahko zaščitijo pred tveganji ter varno in odgovorno uporabljajo splet in druge nove tehnologije.

CILJI

Vizija projekta je, da med izbranimi ciljnimi populacijami s sprotnim zagotavljanjem preverjenih informacij in nasvetov za varno rabo novih tehnologij v Sloveniji doseže visoko stopnjo osveščenosti o teh temah.

PANEL  MLADIH

Pod vodstvom Zavoda MISSS deluje panel mladih, ki ga sestavlja skupina mladostnikov v starosti do 18. leta. Z mladimi se tako aktivno pogovarjamo o njihovih stališčih, mnenjih in vrednotah pri uporabi interneta in mobilnih naprav, prav tako pa so zelo pomembni pri odločanju, kakšna in katera gradiva s področja varne rabe tehnologij bi bila za njih zanimiva. Njihovo mnenje zato šteje, prav tako njihovi pogledi in izkušnje, s kakšnimi težavami se pri uporabi tehnologije dejansko srečujejo.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV