Spletno oko

KDO SMO?

Spletno oko je slovenska spletna prijavna točka, kjer lahko uporabniki interneta anonimno prijavijo posnetke spolnih zlorab otrok na spletu. Prijavna točka Spletno oko je bila ustanovljena septembra 2006, uporabniki spleta pa so lahko nezakonite vsebine začeli prijavljati v marcu 2007, ko je bila zagotovljena tehnološka platforma, oblikovana spletna stran www.spletno-oko.si in vzpostavljeno sodelovanje s policijo. 

POSLANSTVO IN VLOGA

Poslanstvo prijavne točke Spletno oko je v partnerstvu sodelovati s policijo, tožilstvom, Uradom varuha za človekove pravice, ponudniki internetnih storitev, javnimi in drugimi zainteresiranimi vladnimi ter nevladnimi organizacijami, ter tako s spleta v kar največji meri odstraniti posnetke spolnih zlorab otrok.

CILJI

Prijavna točka Spletno oko svoje poslanstvo in vlogo izpolnjuje z doseganjem naslednjih ciljev:
  • Delovanje prijavne točke, ki omogoča prijavo domnevno nezakonitih vsebin spolne zlorabe otrok na spletu.
  • Osveščanje o prijavni točki in nezakonitih spletnih vsebinah tako ključnih deležnikov kot tudi splošne javnosti. 
  • Hitra in učinkovita obravnava prejetih prijav, kar dosegamo s hitrim posredovanjem domnevno nezakonitih prijav na policijo.

 

 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV